Historie De Mescherhei

De boerderij dateert van 1926. In het veldbrandstenen gebouw werden koeien, varkens, kippen en de werkpaarden gestald. Het voorste gedeelte (dat hoger is dan de rest van de bouw) diende als woonhuis. De Mescherhei werd omringd door hoogstamfruit-boomgaarden en glooiende weiden.


Maart 2011 kalfjes in het stroMaart 2011 kalfjes in het stroHet boerenbedrijf met zijn grote diversiteit specialiseerde zich anno 1967 in melkvee. Dit traject werd ingezet door Jef en Dien Duizings. Vele prijzen werden behaald met de zwartbonte koeien op menige fokveekeuringen, zowel regionaal als provinciaal. In 1996 verbleven de eerste gasten op onze  camping van toen 5 plaatsen. De melkkoeien werden in 2004 vervangen door Limousine vleesveekoeien, tevens werd  begonnen met het verbouwen van het hoofdgebouw tot 3 luxe appartementen. Tijdens de bouw is het karakteristieke van vroegere tijden bewaard gebleven. Na 13  jaar kamperen bij de boer, zijn wij door Vekabo tot Limburgs mooiste camping van het jaar 2009 uitgeroepen.

 


Herfst bij de koeienHerfst bij de koeienAnno 2019 is het boerenleven nog steeds zichtbaar.  Gweenie en Jipke de paarden mogen  lekker tussen de kippen in de wei grazen.  De Koeien kalven meestal in de maanden januari t/m april.  Medio april gaan ze weer lekker genieten van het malse gras in de hoogstamboomgaarden, samen met hun kleine kalfjes. De BOEREN Jef en L√©on hebben altijd wel even tijd om u bij te praten over het wel en wee van de boerderij.