Genieten in de zuid-Limburgse omgeving

Geniet met volle teugen van al het schoons dat onze omgeving biedt; steden als Maastricht, Aken en Luik zijn op een steenworp afstand. Maar ook het platteland biedt veel unieke flora en fauna, folklore, festiviteiten en cultuur.

Wandelen en fietsen

Vuelta 2009Vuelta 2009

 De directe omgeving leent zich uitstekend voor wandelen en fietsen. Direct vanaf De Mescherhei stap je op de fiets en begint aan je tocht door het Limburgse Heuvelland. Ook voor mountainbikers is de omgeving ideaal - de befaamde Sint Geertruid route ligt vlakbij. Ook wandelaars komen hier aan hun trekken. Langs de Heiweg ligt een veilig wandelpad, dat perfect aansluit op mooie wandelroute's.

 

Cultuur & Haute cuisine

Maastricht, Aken en Luik bieden een grote diversiteit voor culturele mogelijkheden zoals museum- en theater bezoek. Daarnaast is de omgeving bekend vanwege de overvloed aan gezellige cafeetjes en restaurants. Op 200 mtr. afstand bevindt zich het toprestaurant Op de Hej. Laat je verrassen door Zuid-Limburg. 

Mesch

RK Kerk van MeschRK Kerk van Mesch

Het dorp Mesch dateert al sinds 800, daar is de RK kerk het bewijs van, gesticht door keizer Karel de Grote voor Akense kannuniken, een van de oudste nog bestaande gebouwen van Nederland. Al veel vroeger ongeveer 10.000 v.Chr. blijkt er op de Steenberg een uitkijkpost annex werkplaats van rendierjagers te zijn geweest, dit getuige de vuurstenen voorwerpen die bij opgravingen anno 1979 en 1986 zijn gedaan. Er is toen ook een Romeinse begraafplaats ontdekt aan de rand van Mesch.

Mesch is het dorp waar de eerste gealieĆ«rde in 1944  Nederland binnen kwam. Van hieruit werd de rest van Nederland bevrijd. In het Dorp is hier een monument getuigenis van.

Dagboek van een HerdershondDagboek van een HerdershondDe KRO televisieserie "Dagboek van een Herdershond" begon steeds met het aanblik van Mesch. De welbekende val van Kapelaan Odekerke met zijn fiets werd op de Sjtejneberg gefilmd.  Op dit moment is de Sjtenjneberg (Stenenberg) gedeeltelijk beplant met wijndruifstokken, waarvan heerlijke witte wijn wordt gemaakt (zie onder kopje links).

NIEUW;

op ongeveer 200 mtr. is er sinds november 2013 een uitzicht-toren geplaatst. Deze toren van  10 mtr. hoog laat u nu nog meer genieten van de vergezichten. Het Heuvelland van bovenaf gezien.